sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Helteitä pakoon

Huh hellettä! Ihan tosissaan, en oo varmaa eläessäni ollut SUOMESSA näin kuumissani. Minun huoneeni on yksi talon kuumimmista huoneista, of course, joten jotta en sulisi täydellisesti yön aikana, olen joutunut evakkoon meidän saunarakennukseen. Ainoa paikka tontillamme, jossa on ilmastointi. Mutta jos talomme viileimmän  huoneen sisälämpötilamittari näyttää kylmimmillään +28C, ei kyllä mitenkään kovin viileästä silloinkaan puhuta. Noh, lähdinkin sitten helteitä pakoon serkkuni mökille Mikkelin lähettyville ja vietin siellä muutaman yön.
 Serkkuni isovanhempien mökillä asui tämä ihana, pörröinen newfoundlandinkoira (minusta ennemmpinkin mustakarhu), joka tottelee nimeä Emma. Raukkaparka oli aivan kuumissaan paksun turkkinsa kanssa. Yritimme houkutella Emman kanssamme järveen, mutta koira pelkäsi vettä, joten ei voinut viilentää itseään edes järvessä. (Newfoundlandin koiria käytetään yleensä vesipelastuksessa, mutta eei, Emma pelkää vettä :D)

Muutaman päivän Mikkelissä oleskelun jälkeen matkustin bussilla Lappeenrantaan takaisin, käväisin hyvän ystäväni rippijuhlissa ja matkustimme Puumalaan, meidän omalle mökillemme.
Siinäpä se pieni mökki näkyykin. Mökki on minun ukkini itse tekemä ja se sijaitsee pienessä, kallioisessa saaressa, missä ei ole muita mökkejä kuin meidän mökkimme. Jotta pääsisimme saareen, meidän täytyy aina mennä soutuveneellä sellainen parinsadan metrin pituinen matka autopaikalta saareen. Rakastan tätä mökkiä, sillä pidän siitä, että se on täysin eristetty muista ihmisistä. Toisaalta välillä se on aika kauheaa, sillä tällainen kaupunkilaiskissa ei mielellään pitkiä aikoja vietä täysin ilman tietokonetta ja telkkaria ja muita kaupungin mukavuuksia. :D Mutta jotta aika ei kävisi täysin pitkäksi uiskennellessa (vedenlämpö 26-28C) ja aurinkoa ottaessa, pitihän sitä välillä pistäytyä ihmisten ilmoilla, toisin sanoen Puumala Cityssä ;D Se on sen verran iso city, että siellä taitaa olla tyyliin kymmenen kauppaa. Sale, K-kauppa, Siwa, halpalinna, joku rautakaupantapainen, apteekki, jonkin sortin kangaskauppa, pari ravintolaa sekä minun kaveripiirissäni jo (surullisen) kuuluisaksi muodostunut...
Puumalan Muoti Puoti! :D Kyseinen kauppa taitaa olla Puumalan ainut vaatekauppa, kirppiksiä ja halpalinnan Sunny's - osastoa lukuunottamatta. On sen verran kova kauppa ja meidän piireissä niin legenda, että oli pakko ikuistaa tuo kyltti ja näyteikkuna.
Joka kerta kun olemme käymässä mökillä, minun on aivan pakko katsastaa muotipuodin näyteikkuna. Se aina jaksaa yllättää minut värikylläisyydellään ja omaperäisyydellään. Tällä kertaa ei kyllä valitettavasti tuolta lähtenyt matkaani. Eipä ole kyllä ikinä lähtenyt mitään mukaan. Höh.

Tänään on ohjelmassa ollut siivousta, pakkausta, pakkausta.. mikäs unohtui? Ainiin, siivousta. Huomenna nimittäin tavarat autoon, nokka kohti Helsinkiä ja siellä hotellissa yötä ja aikaiseen tiistai-aamuna Helsinki-Vantaalta lähtee lento Roomaan.
(molemmissa kuvissa linkki sivustoihin, joilta kuvat otin)
Olen kolme kertaa Italiassa käynyt, mutta jokainen kerta oli Gardajärvellä, sillä äitini eno asuu siellä. Eli ensimmäinen kerta Roomassa ja Vatikaanissa tulee olemaan. :)

Tässä onkin Päivän (siivous)asukuva. Anteeksi huono laatu. Anteeksi harjaamattomat hiukset. Anteeksi meikitön naama.

T-paita: WESC (merkin onnistuin peittämään käsilläni :D), OneWay
Shortsit: GinaTricot
Huivi: Siskon hyllyltä nappasin.. :D

Ja nyt voisinkin jatkaa siivousta.. :D Arrivederci, kuulette minusta vielä matkan jälkeen!

2 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

toi huivi sopii perfect! :)

Léni kirjoitti...

Kiitos :))

 

Blog Template by YummyLolly.com - Background by Ava7Patterns